Wednesday, 30 December 2015
UNA HISTÒRIA PER A LA NIT DE CAP D'ANY

UNA HISTÒRIA PER A LA NIT DE CAP D'ANY

Lídia adorava la nit de cap d'any. No sabia quina part li agradava més d'aquella festa. D'una banda, gaudia fent memòria de totes les coses que li havia portat l'any que finalitzava. D'altra banda, els misteris que vindrien amb l'any nou, li creaven una gran emoció .


El que Lídia sí que sabia cert era que no podia acabar l'any sense dur a terme tot un seguit de rituals que, suposadament, l'ajudarien a fer millor l'any nou. És per això que començava el dia 31 de desembre escrivint un llistat amb totes les coses a fer per tal de complir amb aquests rituals. Un cop confeccionada la llista només li calia dur-la a terme.

Així de bon matí, agranava de dalt a baix casa per tal de tenir-la ben neta i polida per a l'any nou. Cap a migdia, es tancava a la cuina per guisar les seues famoses llentilles de cap d'any, que serien el plat fort del dia, acompanyades de poma per postres. Així, començaria l'any amb l'aparell digestiu en perfecte estat.


Al llarg del dia, aprofitava qualsevol moment per a encendre ciris i decorar la casa amb flors per purificar l'ambient. També amagava una moneda baix l'estoreta i deixava una maleta a l'entrada de casa. Amb aquestes dos accions, s'assegurava bonança i viatges per a tot l'any.
Un cop tot a punt, només li calia esperar a les dotze de la nit, acompanyada de les persones a qui més estimava.


Una vegada més, Lídia es preparava per a la nit de cap d'any, però no sabia que enguany tot seria diferent. A les dotze menys deu, com era habitual, va fer una última comprovació per tal de controlar que tot estiguera preparat:
- roba interior roja, correcte
- raïm amanit, correcte
- cava preparat…

Així quan van sonar les campanades, Lídia, va aparéixer amb tots els estris necessaris per a començar l'any amb sort i va procedir amb els rituals:
Amb la copa de cava amb or preparada, es va engolir el raïm al ritme de les campanades, va alçar la cama dreta, va pegar tres bots i …

FELIÇ ANY NOU!!


Entre serpentines i espanta-sogres van començar les felicitacions però ningú trobava Lídia. I és que, tot i el control sobre els preparatius mai haguera esperat començar l'any amb un bac.

Read 2671 times

Add comment

Security code
Refresh