Sunday, 07 December 2014
Postals de Nadal

Postals de Nadal

Enguany hem decidit estrenar-nos en la confecció de postals nadalenques, ja que hem trobat una excusa ideal perquè els nostres reis mags lluïsquen a grandària A5, i és que en laulauenlaseuatinta volem aportar el nostre granet de sorra al projecte que la penya el Desori desenvolupa a Nicaragua.

Aquest projecte naix ja fa més de 7 anys, quan la nostra amiga Maria realitza una estada en pràctiques com a mestra en León, Nicaragua, allí fa amistat amb Dina una mestra i resident de les comunitats de la zona est de León (on viuen, majoritàriament, de l'agricultura de subsistència).
Gràcies a Dina s'ha col·laborat en l'escolarització de xiquets i xiquetes de la comunitat, proporcionant-los el material escolar necessari i col·laborant amb el finançament del transport. A més, s'hi ha construït un pou per tal que tots els veïns i veïnes tinguen accés a l'aigua potable. Periòdicament, se'ls fan arribar els diners necessaris perquè una vintena de famílies tinguen aliments i productes d'higiene, així com farmacioles amb medicaments bàsics.


Actualment, es pretén ampliar el projecte i  construir cases per a algunes d'aquestes famílies que viuen en estructures de plàstics i fustes, les quals, a causa de les condicions climàtiques i geològiques de la zona, suposen un perill. A banda d'això, donada l'actual situació d'emergència per la sequera, les famílies de la comunitat estan passant una època de fam i per això és necessari enviar lots d'aliments bàsics per a un nombre més gran de persones.

Així, aquest Nadal amb la compra de les postals dels reis podeu contribuir a millorar la situació d'aquestes famílies.

Si voleu més informació sobre aquest projecte podeu consultar la seua pàgina de facebook. https://www.facebook.com/projectes.anicaragua?fref=ts

Read 2718 times

Add comment

Security code
Refresh